Tauragėje nėra ko ragauti?(9)

kurjeris.lt inform. | redaktore@kurjeris.lt

2019-08-20 06:51

Kiekvienos kelionės metu turistai ne tik išvysta naujus vaizdus, susipažįsta su vietos kultūra ir mėgaujasi naujais potyriais. Svarbi kelionės dalis yra vietinis maistas. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ sudarė GASTROliavimo po Lietuvą gidą. Tik štai Tauragė šiame gide išskirtinės vietos neturi.

Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ yra atsakinga už šalies turizmo rinkodarą užsienyje ir Lietuvoje. Dedamos pastangos skatinti turizmą šalyje, didinti atvykstančių turistų srautus. Šios įstaigos duomenimis, per praėjusius metus Lietuvą aplankė 1,7 mln. turistų iš užsienio. Daugiausia svečių sulaukta iš Vokietijos, Rusijos ir Lenkijos.

Maistas yra svarbi ir neatskiriama kiekvienos kelionės dalis. Tad „Keliauk Lietuvoje“ sudarė žemėlapį su įdomiausiomis vietomis skrandį pamaloninti siekiančiam turistui. Gastronominis turistas turėtų susidomėti kibinais su sraigiena, kurių paragauti galima Zarasų rajone, kvadratiniais cepelinais su morkomis, kurie tiekiami Vilniuje, ar ledų su dilgėlėmis Druskininkuose.

Įdomybių žemėlapyje esama gerokai daugiau, verta pasidomėti. Tačiau tauragiškiai turėtų pastebėti, kad Tauragės rajono žemėlapyje kol kas nėra. Artimiausi gastroturizmo taškai driekiasi visai netoli. Šilalės rajonas nutarė turistams pasiūlyti patiekalą pavadinimu „Meškos šūduks“. Šio iš kanapių, duonos minkštimo ir obuolių gaminamo patiekalo paragauti galima ne kur kitur, o Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje.

Negirdėtą patiekalą turistams nusprendė pasiūlyti ir Šilutės rajonas. Rusnėje besilankantieji gali paragauti rūkytos šoninės kresnų šokolade. Teigiama, jog tai Radvilų virtuvės paveldas. Beje, pastarasis patiekalas į gastrožemėlapį įtrauktas visai neseniai.

GASTROliavimo žemėlapį rasite čia.

Skaityti komentarus (9) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras