Savaitgalio receptai: keksas, šakočio „pusbrolis“(0)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2018-03-18 15:56

Raimondos Alysienės nuotrauka

Taip apie šį keksą sako interneto platybėse jo receptu pasidalinusi šeimininkė. Paragavus galima sutikti – atvėsusio kekso skonis primena šakočio. O jeigu su tuo nesutiksite, tai paneigti jo skanumo neturėtumėte.  

Reikės:

250 g miltų,

200 g sviesto,

200 g cukraus,

5 kiaušinių,

2 šaukštelių vanilinio cukraus,

šaukštelio kepimo miltelių.

Kambario temperatūros sviestą mikseriu gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę, po truputį berkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.

Masę supilkite į sviestu pateptą kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35–40 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti neapsivėlęs tešla.

Išėmę iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite išėmę iš formos. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladu.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Print  |   Send

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras