Kinų restoranas vilios išskirtiniais patiekalais ir virtuvės šefo šypsena(26)

Ramunė RAMANAUSKIENĖ | redaktore@kurjeris.lt

2018-12-28 06:36

Alma Marozienė (trečia iš kairės), virtuvės šefas Da Feng su kitomis restorano darbuotojomis. Ramunės Ramanauskienės nuotraukos

Pirmieji į „Tauragės“ viešbutyje duris atvėrusį kinų restoraną „Da Feng“ pakviesti žurnalistai. Restorano šefas Da Feng tądien sukosi kaip užsuktas – žiniasklaidai ir kviestiniams restorano svečiams patiekti unikaliausi ir populiariausi kinų patiekalai. 12 valandų ruošta kepta antis, firminis šefo karpis, kitos žuvies patiekalai, daugybė saldžiarūgščių ir aštrių padažų, ryžių garnyrai, užkandžiai užkandėliai. Visko išragauti buvo tiesiog neįmanoma. O atidarymo dieną restoranas jau laukė pirmųjų klientų, žadėdamas ne tik maistą, kokio Tauragėje dar niekas iki šiol negamino, bet ir puikų aptarnavimą.

Restorano savininkė Alma Marozienė, vos atvėrusi savo restoranėlio duris, jaudinosi. Nors tai ne pirmas savarankiškas šios jaunos moters verslas, tačiau įveikti viešumo barjerą nelengva.

– Buvo labai sunku, – paklausta, kiek pastangų prireikė Tauragėje atidaryti kiniško maisto restoraną, sakė ponia Alma. – Turbūt sunkiausia buvo rasti tam tinkančias patalpas. Verslo patalpų nuomos kainos, o ypač miesto centre, Tauragėje nenusileidžia Klaipėdai ar net Kaunui.

Idėją savo gimtinėje atidaryti kinų maisto restoraną Alma puoselėjo seniai, sako, apie penkerius metus. Nelengva buvo ne tik patalpas rasti. Svarbiausia – reikėjo rasti virtuvės šefą kiną. Verslininkė įsitikinusi, kad lietuviai virėjai kinų maisto niekada nepagamins taip, kaip jį ruošia kinai. Likimas Almą atsitiktinai supažindino su Da Feng. Virtuvės šefas jau kurį laiką dirbo Lietuvoje, Alma džiaugiasi, kad pavyko jį prikalbinti keltis į Tauragę. Šiuo metu Da Feng talkina jo kolega taip pat kinas. Ar ir jis liks Tauragėje, Alma atsakyti kol kas negali. Kol kas restorane dirba penki darbuotojai. Verslininkė sako, jei verslas įsisuks, darbo vietų bus įkurta daugiau.

Da Feng svečių akivaizdoje demonstravo, kaip taisyklingai pjaustyti, patiekti ir skanauti Pekino antį

Kodėl kinų restoranas? A.Marozienė atvirauja labai mėgstanti kinų maistą, mėgstanti ir pati gaminti, be to, svajoja aplankyti šią ypatingą šalį. Sako kinų maisto yra ragavusi daugybėje restoranų. Jis unikalus, išskirtinis – daugybė įvairaus skonio sriubų, puikiai paruošta mėsa – antiena, jautiena, kiauliena, žuvis. Visi patiekalai gardinti tik iš Kinijos pargabentais prieskoniais. Patiekalų skoniai labai skirtingi – nuo saldaus, saldžiarūgščio iki aštraus ir sūraus. 

– Mūsų restorano firminiai patiekalai – kiniškai pagamintas karpis, ir žinoma, Pekino antis. Kaip lietuviai turi cepelinus, taip ir kinai turi savo tradicinius patiekalus. Taigi jie ir populiariausi. Pekino antis ruošiama net dvylika valandų. O valgoma įvyniojant jų gabalėlius į ryžių blynelį su įvairiomis daržovėmis, – sako Alma.

Moteris tikina, kad ir pati kasdien suksis savo restoranėlyje, klientams patars, papasakos, iš ko pagaminti patiekalai, su kokiais padažais juos gardžiau ragauti. Tiesa, palikti namus jai nelengva, nes kasdien jos grįžtančios laukia 11 mėnesių dukrelė. Todėl moteris už pagalbą labai dėkinga savo tėveliams.

Restorane neišvysite įprastų kiniškų interjero detalių – raudonų akcentų. Alma sako, kad jai labiau prie širdies klasika: juodai balta spalvos. Tiesa, interjerui kurti panaudoti kiniški balti žibintai, o sieną papuošė pastato savininko verslininko Romualdo Ozgirdo dovana – jo tapytas paveikslas „Likimo pirštas“. Alma tikisi, kad jis restoranui „Da Feng“ bus palankus.

Ir svarbiausia – kokios patiekalų kainos? Alma sako, kad savo restorano kainas lygino su keturių aplinkinių kinų maisto restoranų kainomis. „Da Feng“ jos tikrai ne didesnės.

Restoranas „Da Feng“ lankytojų laukia nuo 10 iki 22 valandos. Alma ramina tuos, kurie nelabai mėgsta kinišką maistą – jei atvyksite su vaikais ar draugais, kuriems skaniau įprasti lietuviški patiekalai, čia rasite ir jų bei gardžių desertų. Restoranas ruoš maistą ir skirtą išsinešti.

Skaityti komentarus (26) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras