Gastro pub‘as „Old Grill“: saikingai pavalgyti nepavyks(19)

Birutė SLAVINSKIENĖ | birute@kurjeris.lt

2017-02-20 15:42
Birutės Slavinskienės nuotrauka

"Old Grill" duris atvers šį antradienį. Birutės Slavinskienės nuotrauka

Kai kurie tauragiškiai jau girdėjo, ne vienas ir lankėsi Kauno pašonėje įsikūrusiame išskirtiniame burgerių restorane „Old Grill“. Atsiliepimai – patys geriausi: ypatingo skonio naminiai burgeriai ir steikai, didelės porcijos, jauki aplinka. Toks restoranas jau visai netrukus atvers duris ir Tauragėje. 

Atidarys kitą savaitę

Pernai pavasarį Respublikos gatvėje duris atvėrusi užeiga „Jojo burger“ veikė neilgai, nors ją atidariusių verslininkų planai buvo dideli. Vos po keturių mėnesių ant durų buvo pakabintas raštelis, kad burgerinė nebeveikia.

Pačioje miesto širdyje atsilaisvinusios patalpos sudomino verslininkus Vaidą Baršauską ir Indrių Palubecką, kurių vienas restoranas „Old Grill“ Kaune sėkmingai veikia, dar vieną netrukus rengiamasi atidaryti. Nusprendę plėstis, jie atkreipė dėmesį įTauragės miestą, o aptikę tinkamas patalpas pačiame miesto centre jas išsinuomojo. Verslininkai tikisi, kad naujas restoranas sudomins ne tik tauragiškius, bet ir aplinkinių vietovių gyventojus.

Naujoji viešojo maitinimo įstaiga, pavadinta gastropub‘u „Old Grill“, tauragiškius ir miesto svečius pakvies jau kitą savaitę.

Meniu – be perdėtos gausos

Vienas restorano savininkų V.Baršauskas kartu su visame pasaulyje dirbusiu „Old Grill“ virtuvės šefu Augustinu Bakučiu dabar Tauragėje dažni svečiai. Pasak jų, prieš priimant sprendimą kurtis Tauragėje reikėjo atidžiai išanalizuoti situaciją: kokių viešojo maitinimo įstaigų čia yra, kokių trūksta, kokios jose kainos. Jie suprato, kad paprasto, tačiau itin kokybiško maisto Tauragėje trūksta ir būtent toks restoranas, kaip jį įsivaizduoja jie, turėtų rasti savo lankytoją.

– Mūsų restorane nebus meniu su ilgiausiu patiekalų sąrašu, – tvirtina A.Bakutis. – Patiekalais meniu neperkrausime – kelių rūšių burgeriai ir steikai, poros rūšių salotos, tačiau jie bus išskirtinės kokybės. Be to, mes ne tik gaminame išskirtinį ir kokybišką maistą, tačiau domimės ir jo kultūra, kurią perteikiame „Old Grill“ restorano lankytojams.

Dažname restorane patiekalus galima rinktis iš storiausios knygos. Pavadinimų daugybė, tačiau kas iš to? Dauguma jų, pasak A.Bakučio, traukiami iš šaldiklio ir šildomi iki reikiamos temperatūros. „Old Grill“ restorano šaldikliuose laikomi tik ledai, kurie ir taip gaminami vietoje, o mėsa ir daržovės, pasak verslininkų, perkami kasdien: bandelės – iš patikimos kepyklėlės, kitkas – iš ūkininkų, tiekiančių mėsą, daržoves. Čia taikoma vadinamoji „sold out“ praktika – viskas išparduodama kasdien, kad kitą dieną visi produktai būtų vėl perkami švieži.

Taip, pasak A.Bakučio, siekiama atnešti į miestą kitą maisto kultūrą: jokio šaldyto maisto, jokių dirbtinių priedų, kuo daugiau natūralumo. Tad ant meniu pamatę „Sold out“ lipduką neišsigąskite – tiesiog šiandieninė gaminio porcija jau pasibaigė ir netrukus patiekalas vėl grįš ant meniu lapo.

– Ir burgerių receptus patys galvojome. Degustuojame, daug dirbame su kiekvienu patiekalu, todėl žmonės, kurie vertina tikrus dalykus, lėtą maistą, mielai čia grįžta. Galiausiai žmogus visuomet žinos, ko jis eina ir ką gaus, – įsitikinęs V.Baršauskas.

„Tokių niekur kitur neragavote“

A.Bakutis sako, kad gastropub‘as siūlys niekur kitur neragautus burgerius su jautiena, vištiena ir plėšyta kiauliena (pulled pork). Pasak vieno restorano savininkų, kad išgautų geriausią skonį, mėsą jis rūkina pats. Kiauliena pagal amerikietiškus receptus 18 valandų lėtai rūkoma uosio malkų dūmuose, po to dar keturias valandas ji praleidžia aluje. Ras, ką užsisakyti ir vegetarai: meniu bus burgeriai su portobelo grybais, keptais su ožkos sūriu. Be to, viskas kepama tikrame keraminiame grilyje, naudojant aukščiausios kokybės anglis ir medieną – tai irgi prideda savito skonio. Jokių elektrinių kaitlenčių.Steikai bus gaminami iš brandintos jautienos, kurią jie irgi brandina patys.

Kainos, kaip tikina verslininkai, „nesikandžios“. Virtuvės darbuotojus apmokantis Augustinas pasakojo, kad viską gaminant rankomis galima sutaupyti pusgaminių sąskaita, kadangi nebereikia pirkti jau pagamintų patiekalų iš didelių bendrovių. Netoli pusės kilogramo sveriantis burgeris su bulvytėmis kainuos apie 5 eurus, steikas, pasak jo, bus tikrai pigesnis nei kitur Tauragėje.

Žadama, kad porcijos bus tokios, jog mažai nepasirodys nė vienam. Tačiau ir maisto palikti lėkštėje neteks – likutį darbuotojai įdės į dėžutę išsinešti.

Elegantiška amerikietiška klasika

Restoranas įprastai dirbs nuo 10 iki 22 valandos, savaitgaliais – iki 24 valandos.

Beje, savaitgaliais čia bus galima ateiti vėlyvųjų pusryčių, vadinamųjų „sunday brunch“. Ketinama rengti ir vadinamąjį šefo stalą, kai staliukas užsisakomas 2,5 valandos, per tą laiką maistas ir gėrimai tiekiami neribotai, kiekvienam svečiui tai kainuos 15 eurų. Valgyk kiek nori ir ką nori, vaišinkis gėrimais ir desertais. Vaikams, beje, šefo stalui taikoma 50% nuolaida. Tai bus puikigalimybė rengti gimtadienius irkitas šventes.

Restorane svarbus ne tik maistas, bet ir aplinka. Koks interjeras pasitiks užsukusius į „Old Grill“? Verslininkai žada, kad šiuolaikiškas ir demokratiškas: mediniai rankų darbo stalai, juodai dažytos sienos su baltais dailininkų rankų darbo piešiniais.

– Tai ne tokia vieta, į kurią reikia eiti pasipuošusiam. Čia gali jaustis ramiai ir neįpareigojančiai. Dažniausi mūsų lankytojai – jaunimas, kuris nemėgsta perdėto iškilmingumo. Pas mus pavalgius nebūtina skubėti lauk – galima atsipalaiduoti ir leisti laisvalaikį su draugais ir šeima: griebk stalo žaidimą, mėgaukis gėrimais, klausykis mėgstamos muzikos. – sako A.Bakutis.

Skaityti komentarus (19) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras