Savaitgalio receptas - morkų pyragas (0)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2017-03-17 15:48

Svarbiausia kepant šį pyragą yra morkos – kuo jos sultingesnės, tuo pyragas bus skanesnis. Skarda, kurioje kepsite, neturėtų būti mažesnė nei 30x30 cm, kad pyragas nebūtų labai storas. 

Reikės:

3 didelių morkų

3/4 stiklinės aliejaus

3 kiaušinių

2 stiklinių miltų

stiklinės cukraus

2 šaukštelių kepimo miltelių 

Gaminimas:

morkas sutarkuokite smulkia tarka. Įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Supilkite morkų masę ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių. Pyragą iš orkaitės išimkite jau atvėsusį. 

Gardaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras