Energinis batonėlis, apsimetęs tortu (4)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2017-07-16 17:18

Pagrindui reikės: 3 puodelių pūstų ryžių arba pūstų kviečių, 2 puodeliai avižų dribsnių, 20 datulių (jei naudosite saldžius pūstus ryžius ar kviečius, datulių dėkite mažiau), 3 bananų, 5 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus.

Pertepimui: 100 g juodojo šokolado, 20 g sviesto.

Papuošimui: uogos, vaisiai, riešutai.

Recepto autorė naudojo 150 g aviečių ir saują ožekšnio (goji) uogų.

Datules, aliejų ir bananus sutrinti iki vientisos masės. Gautą masę gerai sumaišyti su avižomis ir pūstais ryžiais arba kviečiais. Sudėti į formą ir išlyginti paviršių. Ištirpinti sviestą su šokoladu ir aptepti viršų. Apibarstyti uogomis, vaisiais, riešutais. Padėti į šaldytuvą, palaikyti per naktį. Išėmus supjaustyti, palaikyti 10 minučių kambario temperatūroje, ir jau galima skanauti.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Eglei Kurtkutei. 

Skaityti komentarus (4) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras