Desertas / Gero apetito

2019-10-16 14:17

Šiandien minima Pasaulinė maisto diena. Įvairios organizacijos primena apie naudingus maisto produktus, sveikatos priežiūros įstaigos ragina rūpintis higiena ir rinktis šviežius produktus. ...

2019-10-01 08:39

Jau keturis dešimtmečius spalio 1-oji minima kaip Pasaulinė vegetarų diena. Tokia proga galima ne tik pagalvoti apie savo mitybos įpročius, bet ir išbandyti ką nors naujo. Mūsų skaitytoja Simona Rasiukevičienė dalinasi nuostabiais ir paprastais receptais. ...

2019-09-20 09:27

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, Lietuvoje užregistruotos ir veikia 93 sulčių spaudyklos. Jų skaičius kasmet vis didėja (2017 m. papildomai buvo išduoti 6, 2018 m. – 12, 2019 m. – 6 leidimai tokiai veiklai). Tačiau specialistus vis ...

2019-09-12 07:16

Ne tik vasara, bet ir atėjęs ruduo dovanoja ypač gausų šviežių ir spalvingų daržovių derlių. Nors daržoves nuo seno esame įpratę naudoti kaip ingredientą prie mėsos, žuvies ir kitų sotesnių patiekalų, tačiau jas panaudoti galima kur kas originaliau – desertuose. ...

2019-09-09 13:17

Šeštadienį Šilutėje vykusiame tarptautiniame žuvienės virimo čempionate laimėjo komanda, kurios sudėtyje – penki evangelikų liuteronų kunigai. Pamario liuteronus atstovavę 10 komandos narių pirmąją vietą pelnė „Žuvies sriubos“ kategorijoje. Neįprasta buvo tarp 50 komandų ...

2019-08-22 12:17

Maltiečių savanoriai šiandien paskelbė premjerą – jau „Tauragės kurjerio“ aprašytas maisto furgonas Pilies aikštėje traukė visus smalsuolius. O jame plušėjusios bendruomenės pareigūnės dalino tirštą kebabo sriubą. ...

2019-07-08 06:35

Vasara – pats šašlykų ir kepsnių kepimo įkarštis. Kepsnių lauke sezonui įsibėgėjant labai svarbu nepamiršti pagrindinių maisto pasirinkimo ir jo ruošimo taisyklių. Specialistai dalinasi patarimais, kaip kepti skaniai ir sveikai. ...

2019-04-05 13:06

Nors iki gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dar yra šiek tiek laiko, pasisemti idėjų šventiniam stalui galima jau dabar. Šįkart įkvepiančias receptais dalinasi populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė. Maisto ...

2019-02-03 10:52

Niekas nepaneigs, kad lietuvių draugystė su bulve – tai laiko patikrintas reikalas. Juk būtent ši daržovė daugelio virtuvėje griežia pirmu smuiku, o per šimtmečius jai dedikuotus receptus vargiai būtų galima sutalpinti į vieną knygą. Nors variacijų, ką ir ...

2019-01-31 06:26

Praėjusią savaitę priimtas Lietuvos Vyriausybės nutarimas, pagal kurį maisto produktus parduodantys žmonės skelbimuose privalės nurodyti savo, kaip registruoto ar patvirtinto maisto tvarkymo subjekto, numerį, kurį yra išdavusi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). ...

2018-12-21 07:21

Tradiciškai žuvis – kone būtiniausias produktas kalėdinių pirkinių sąraše. Pasiteiravome kelių pardavėjų, kas bus ant tauragiškių stalo Kūčių vakarą. Silkė lieka populiari, tačiau itin daug dėmesio sulaukia šviežia žuvis. ...

2018-12-08 11:59

Vištieną paruošti nesudėtinga – žiupsnelis mėgstamų prieskonių ir kas dieną valgome skirtingo skonio patiekalą. Ši mėsa – universali ir lengvai virškinama, todėl daugelio mėgstama, tačiau svarbu nepamiršti, kad ir prieskonius jai reikia rinktis atsakingai. ...

2018-11-26 06:32

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) jau ne vienerius metus patogiu būdu informuoja klientus, kuri viešojo maitinimo įstaiga laikosi visų būtinų reikalavimų. Reikia pastebėti, kad restoranų statusą pasirinkusioms maitinimo įstaigoms tenka daugiau „puodelių“ ...

2018-10-14 09:22

Šis pyragas skanus ir paprastas, o svarbiausia – su daaaaug sūrio! – sako „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Otilija Budrytė. Dėkojame jai už receptą ir nuotraukas.  ...

2018-06-07 12:46

Sudžiūvęs sūris, susiraukšlėjęs pomidoras ar šaldytuvo kamputyje užmirštas pakelis pieno, kurio galiojimas yra „ant ribos“, į šiukšliadėžę keliauja be gailesčio. Viena iš priežasčių, kodėl maistas mūsų namuose išsilaiko kur kas trumpiau negu galėtų, – klaidingi ...

2018-03-18 13:56

Taip apie šį keksą sako interneto platybėse jo receptu pasidalinusi šeimininkė. Paragavus galima sutikti – atvėsusio kekso skonis primena šakočio. O jeigu su tuo nesutiksite, tai paneigti jo skanumo neturėtumėte.   ...

2018-01-16 07:37

Dar namuose, sudarinėdami pirkinių sąrašą, mintyse dėliojame planus, kokį patiekalą rinksimės pietums ar vakarienei? Žuvį, mėsą ar daržoves? Kokį gaminimo būdą pasirinksime - virsime, troškinsime ar kepsime? Tačiau dažnai nepagalvojame, kad ir kokius sveikus ...

2017-12-24 15:23

Artėjant šventėms esame pakiliai nusiteikę, skubame pabaigti darbus, puošiame namus, pakuojame dovanas, laukiame susitikimų su brangiausiais žmonėmis. Be abejo, galvojame apie šventines vaišes – ką įsigyti, ką pasigaminti Kūčių vakarui, Šv. Kalėdų rytui, ką ...

2017-09-24 06:05

Soduose bumbsi obuoliai, pats metas iškepti iš jų ką nors skanaus. Puikus sprendimas – paprasti paruošti, minkšti, purūs ir labai skanūs pyragėliai. Jie pasiseks net ir neįgudusiai šeimininkei: nereikia nei kočioti, nei formuoti, tik išmaišyti tešlą, krėsti ...

2017-09-10 08:13

Šis vyniotinis ne tik papuoš stalą, bet ir labai gardus. Ką bepridursi – lašiša yra lašiša.  ...

2017-08-27 10:38

Tęsiame cukinijų temą. Juk rugpjūtis – pats šių sveikų daržovių klestėjimo metas. Šis apkepas ne tik sveikas, bet ir labai gardus. Iškepto jo neliko vos per 10 minučių.  ...

2017-07-16 15:18

Pagrindui reikės: 3 puodelių pūstų ryžių arba pūstų kviečių, 2 puodeliai avižų dribsnių, 20 datulių (jei naudosite saldžius pūstus ryžius ar kviečius, datulių dėkite mažiau), 3 bananų, 5 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus. ...

2017-03-17 13:48

Svarbiausia kepant šį pyragą yra morkos – kuo jos sultingesnės, tuo pyragas bus skanesnis. Skarda, kurioje kepsite, neturėtų būti mažesnė nei 30x30 cm, kad pyragas nebūtų labai storas.  ...

2016-12-28 09:55

Metinės šventės, kaip Šv. Kalėdos ir Naujieji metai, visuomet esti džiugaus šeimos susibūrimo ir linksmybių šventė. O kokia gi šventė be vaišių stalo? ...

2016-11-26 20:41

Turbūt kiekvienas esame patyręs nusivylimą, kai bandant paruošti televizijoje matytą ar žurnale perskaitytą žymaus šefo receptą rezultatas neišeina labai džiuginantis. Žymūs virtuvės šefai naudoja profesionalią įrangą, kuri, pasirodo, padaro daugiau darbo nei galima ...